zkouška zkouška

30.11.2008 19:01

 


 

 

 

 

Co,kdy,kde (a jak:-)                      2008


15.-16.11.2008:  1. MISTROVSTVÍ ČR OBEDIENCE ! V sobotu jsem byla nasát atmosféru, v neděli se šlo na to. Splnily jsme všechny vytyčené cíle, především jsme si zvedly bodové ohodnocení ze zkoušky( o 6,25 bodu ;-), takže jsem spokojená i přesto, že jinak jsme podaly výkon spíše průměrný, který nám stačil na 12. místo z 18. Brzy přibude více informací.

 

 

 

 

 

 

8.11.2008: Interní přezkoušení O Jinonického Vítěze na ,,našem" cvičáku jsem musela brát s nadhledem, ono mi ani nic jiného nezbývalo- už od ráno vydatně pršelo, což nevěstilo nic dobrého. A tak mě ani dvakrát nepřekvapilo pokažené odložení za pochodu, ono komu by se do toho mokra chtělo lehat, že :-) Zato na povel ,,vstaň" ten den slyšel každý pejsek. Oproti odložení se nám vydařily cviky, které nebývají běžnou součástí závodů, kterých se účastníme, a sice štěkání a překážky ( kladina, skokovka, áčko....laicky řečeno). Celkově jsme si tedy z kategorie C (pokročilých) odnášely promoklých 83 bodů ze 100, což stačilo na 7. místo z 12.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.10.2008:  V současné době u nás probíhá příprava na Jinonického vítěze, kam jsem nás poprvé přihlásila do nejvyšší kategorie pokročilých, a na MR Obedience, které se pořádá 15.-16.11. v pražských Letňanech, v rámci mezinárodní výstavy psů! Prvním krokem  intenzivních příprav bylo objednání stylového OB klubového oblečení :-D

 

 


 

18.10.2008: Společně s několika kamarády z jinonického cvičáku jsme se já a Berry vydaly na Závod o pohár starosty obce Lány, kde jsme v kategorii ZZO ziskem 88 bodů z 90 obsadily třetí místo, které nám přineslo velikou radost. Kamarádky Petra a Ayen si vedly ještě o něco lépe a vybojovaly si krásné místo první, zkušenější Xaronek s Alenou v ZVV2 úpěšně místo druhé. Jinonické ,,barvy" se neztratily ;-)


Obrazek


 

 

 

 

20.9.2008: Podrobnější vyprávění o Táboru OBEDIENCE si můžete přečíst v nové rubrice Povídání, nebo rovnou klikněte sem.

 



15.9.2008: Vytvořeno kompletně nové fotoalbum. Naleznete jej zde !



18. 8.- 24.8.2008:   TÝDENNÍ TÁBOR OBEDIENCE   podrobněji zde


 

Prosečné v Krkonoších bylo místem, kde jsme po dobu jednoho týdne pod vedením Petry Florschuetz sbíraly cenné zkušenosti z obedience, trénovaly obrany pod taktovkou Milana Olivy a za celkové spolupráce poznávaly nové páníčky se svými psy. Týden plný pohody byl završen zkouškou obedience, ve které jsme úspěšně složily OB-Z, čímž jsme se kvalifikovaly na MR Obedience! Brzy přibudou fotky a nějaké to povídání :-).

ObrazekObrazekObrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

27.6.2008: společně s kamarádkou Petrou jsem zavítala do psího útulku v Modřanech, kde jsem odevzdala v podstatě veškeré vysoutěžené balíčky granulek včetně různých laskomin a piškotů, dále náhubek, který Berry jednou našla venku, a pak taky nějaké ty hračky a haldu tenisáků :-) Největší radost ale pejsci měli z toho, že je navštívil někdo, kdo je pohladil a pomazlil. Návštěvu útulku mám v plánu zopakovat.

 

 

 

8.6.2008: Medardův závod v Újezdě nad Lesy se nám dvakrát nevydařil. Berry byla už od rána unavená, jelikož velkou část noci probděla kvůli bouřce, a tak se dostavila lehká nepozornost, která vyvrcholila v momentě, kdy Berry při odložení za pochodu zůstala sedět, cvik tedy nebyl splněn. Navíc se z lesa obklopujícího cvičiště ozvaly zvuky podobné střelbě, což ji znejistilo ještě víc. Na druhou stranu krásně zvládla cviky jako kladinu, překážku a ovladatelnost ve skupině osob, které nejsou běžnou součástí zkoušky ZZO,podle které se závod konal.82 bodů ze 100 stačilo až na 13. místo z cca 20 závodníků.

 

 

 

20.5.2008: navzdory nepřejícnému počasí jsme se v Řeporyjích opět procvičily v obedienci. Dokonce jsem nás přihlásila na srpnové soustředění obedience v Krkonoších, kde si v této disciplíně i poprvé zazávodíme.


 

26.4.2008: Závod o pohár KSK Bono jsme na cvičišti v Letňanech v kategorii ZZO ukončily  ziskem 70 bodů z 80, což nám stačilo na 5. místo z celkových 10. Veškeré ztracené body jsme nasbíraly v základní části, panu rozhodčímu se Berry nezdála dostatečně " rychlá a hbitá".


13.4.2008:  po několika organizačních peripetiích se nám nakonec na kynologickém cvičišti v Mělníku podařilo složit zkoušku ZOP podle KJ-Brno. Ziskem 96 bodů ze 100 jsme uspěly na výbornou, stejně skvělých výsledků dosáhli i ostatní naši psí kamarádi.
 

20.3.2008: na cičáku HafBo v Řeporyjích jsme se procvičily v obedienci, už se těšíme na příště.

 

 

 

 

 

15.3.2008:   letošní sezónu jsme lépe zahájit nemohly. Jarní závod v Radotíně-Lochkově se nám vydařil. V kategorii ZZO jsme dosáhly 57 bodů z 60, což nám v konkurenci dalších 17 psů stačilo na první místo! Největším oříškem však bylo dostat domů vyhrané patnáctikilové balení granulí :-)


 

 

 

26.1.2008:   první seznámení s obediencí  proběhlo skvěle, trochu jsme si něco zkusily, ale hlavně že tam byla spousta psích kamarádů ;-).  Lekce se konala v Motole, nicméně už teď se chystáme na tréninky do Řeporyj. Kromě toho bychom se také rády pokusily o složení zkoušky ZOP, takže program na jaro už máme zajištěný :-).


 
19.1.2008: již za týden se chystáme na náš první trénink obedience, tak nám držte palce, je to zas něco nového.

 

                                                                                                                                                                      

 

                                       2007

 

 

 

 

29.12.2007: poprvé jsme se zúčastnily na jinonickém cvičáku již tradičně pořádaného závodu o Vánoční pohár. Soutěžily jsme v kategorii ZZO a z celkového počtu 80 bodů jsme nasbíraly pěkných 74 ( 57/60 poslušnost, 17/20 speciální cviky). Bohužel naprosto stejného výsledku dosáhli i další dva psovodi, a tak pořadí na 7.-9. místě (z celkových 20) rozsoudil los. Štěstí nám moc nepřálo, vytáhla jsem 9. Ale i tak jsme neodešly s prázdnou :-)

 


 

27.10.2007: velká sláva! Naše první umístění na stupních vítězů! Interní přezkoušení O Jinonického Vítěze se nám vyvedlo- v kategorii B (pokročilí) jsme obsadily parádní 2. místo z celkového počtu 16 psovodů. Odměnou nám byla medaile, kopa granulí ( což Berry ocenila pochopitelně nejvíc), dárková taška, samozřejmě diplom, ale především ohromná radost.

 

19.5.2007: a je to tu! Veškeré naše dosavadní úsilí se zúročí v naší první zkoušce- ZZO podle NZŘ. Musely jsme si sice trochu přivstat, ale vyplatilo se. Berry cvičila hezky, a ikdyž se to panu rozhodčímu moc nezdálo, taky s chutí. V základní části jsme obdržely 56 bodů z 60 (dokonce nejvíc ze všech) a za speciální cviky jsme stejně jako za celkový výkon byly ohodnoceny "prospěl výborně". Jaká úleva :-)

 



21.4.2007: v půl šesté ráno z Prahy vlakem opravdu neodjíždíme každý den:-) A kam že se to cestovalo? Možná, že jsme tomu ještě samy nemohly uvěřit, ale na naše první závody- ZZO, a sice do Nového Strašecí na Memoriál Jaroslava Černého! Společně se smečkou psích kamarádů a spoustou skvělých lidí jsme strávily báječný den. Navíc ziskem 82 bodů z 90 možných ( zákl.poslušnost 55/60 a speciální cviky 27/30) jsme se umístily na 11. pozici v konkurenci dalších 21 psovodů. Naprostá spokojenost.


 

 

 

 


 
 

 

 

 



 

                                     

 

—————

Zpět